sobota 3. září 2016

V dnešní uspěchané době má mnoho lidí pocit vyčerpání, ztráty energie, cítí apatii a trápí je nespavost. Následkem pak často bývají poruchy činnosti srdečně-cévního systému a příznaky jako studené ruce a nohy, znecitlivění krku a ramenou, časté bolesti hlavy.  Tyto příznaky však mohou být spojené s nedostatkem koenzymu Q10 v důsledku stárnutí organismu.
Koenzym Q10 je v tuku rozpustná látka, kterou řadíme do skupiny ubichinonů – z angl. „ubiquinone“, což znamená „všudypřítomný“, protože tyto látky jsou přítomny ve všech živých organismech. Koenzym Q10 se nachází převážně v mitochondriích – buněčných strukturách, které zásobují organismus energií. Proto najdeme nejvyšší koncentraci koenzymu Q10 v orgánech s vysokou energetickou spotřebou – v srdci a játrech.
Stejně jako antioxidanty, i koenzym Q10 má schopnost neutralizovat aktivitu volných radikálů, které svými negativními účinky napomáhají rychlejšímu stárnutí organismu. Vlivem dlouhodobějšího stresu se koncentrace koenzymu Q10 v organismu může snižovat, poté může nastat dekompenzace buněčných mechanizmů a zpomalení regenerace.
Také stárnutí má vliv na snížení koncentrace koenzymu Q10  – podle některých prováděných výzkumů se život hlodavců, krmených potravou s obsahem koenzymu Q10 výrazně prodloužil ve srovnání s těmi, kteří jej ve stravě neměli.
Vliv koenzymu Q10 na délku života u člověka však ještě nebyl dostatečně klinicky prozkoumán.
Jedním z příznaků patologie srdce a cév je ateroskleróza. Jde o ucpání cévní stěny v důsledku hromadění tukových látek, především cholesterolu. Jako silný antioxidant má koenzym Q10 schopnost potlačovat procesy, které se účastní rozvoje aterosklerózy.

http://www.zenysro.cz/jari-b-hlerova

Koenzym Q10 se nalézá v některých produktech živočišného původu, např. v sardinkách nebo hovězím a vepřovém mase. Abychom organismu dodali 100 mg koenzymu Q10, museli bychom zkonzumovat 2,60 kg sardinek anebo 3 kg masa.

Potravinový doplněk Halo Goldseen firmy Dr. Nona Vám nabízí jednoduché řešení, jak zásobit organismus vysoce kvalitním koenzymem Q10, spolu se základní škálou vitamínů, minerálů a stopových prvků.
Halo Goldseen je díky vyváženému složení a vylepšenému vzorku koenzymu Q10 tou nejlepší prevencí srdečně-cévních onemocnění a aterosklerózy. Napomáhá urychlení energetických a výměnných procesů v organismu a zpomaluje procesy stárnutí. Je to také vynikající prevencí astenického syndromu a syndromu chronické únavy, navíc posiluje imunitu a přirozenou obranyschopnost organismu.

Žádné komentáře:

Okomentovat